TJ Sokol Malá Hraštice, oddíl kopané, okr. Příbram

Osobní pocit - zamyšlení

30.09.2015 19:11

Snad jen takové menší zamyšlení se kterým se člověk angažovaný ve fotbale občas zaobere.

 

Směřuji tuto (ne první) zkušenost na tento zápas, ale není to úmysl jen takové konkretizování či posouzení aktuální (čerstvé) zkušenosti .

Již od prvních náznaků se dalo čekat, že tento zápas nebude pro nás jednoduchý/vítězný.Jak jinak ohodnotit či okomentovat slova hlavního rozhodčího, který upřednostní domácího (neproškoleného) „pomezního“ a při konfrontaci (konzultaci) s našimi funkcionáři a předložení řádného svědčení o proškolení (našeho člověka) coby pomezního odpoví, že ho tyto věci a řádná registrace nezajímá a preferuje zatvrzele domácího člověka.??!!

V prvním poločase nenařízen evidentní pokutový kop proti domácím, ale nepíská se …..

Poté následuje prý „jasný offside „ …..atd  ….a další a další výmluvy ….. (mává domácí pomezní).

Druhý poločas a stejný průběh ……několikráte špatně či úmyslně posouzen další „offside“ (delegovaný pomezní v cca 16 letech .....naopak respekt tomuto chlapci).

Zhruba v 80 minutě hlavní rozhodčí vytahuje druhou žlutou kartu domácímu hráči za hrubý faul, ale vzápětí ji opět uschová zpět a s úsměvem odpovídá, že vylučovat se mu nechce.

Dovršením tohoto cirkusu bylo to, že si nepřál hlavní rozhodčí, aby byl hodnocen po utkání a že si napíše hodnocení sám…našeho funkcionáře k tomu nepotřebuje.

 

Nechci a nehodlám tu plakat, že náš tým nevyhrál.

Jen si občas člověk říká,zda i v Okresním fotbale kde rozhodčí berou peníze za odpískaný zápas a naopak hráči si tuto zálibu dotují ze svých úspor a v dnešní době „ utíkají “ z práce aby si užily fotbal s kamarády ...... má tento kabaret nějaký smysl??

Na této situaci nemění fakt, že Kovohutě mají vcelku dobrý a tým.

Bod jim přejeme.

 

 

PS : Kdyby rozhodčí řekl , že mu nevyšel zápas nebo že to prostě neumí,tak mu to snad člověk nic vyčítat nebude a možná mu i zatleská za upřímnost,ale v tomto případě ………je to škoda.Tohoto sudího sem si vždy považoval a respektoval ….teď nevím co si myslet.

Třeba mam jen špatný úsudek a odhad na lidi. To se prostě taky stane J

 

Amatérskému fotbalu 3 x zdar.

 

P.P.

 

 

 

 

 

Zpět