TJ Sokol Malá Hraštice, oddíl kopané, okr. Příbram

Sezóna začíná

17.07.2012 16:16

Tento čtvrtek začíná naše mužstvo s přípravou na novou sezónu. O některých novinkách jsme hovořili s jeho trenérem Z. Makovičkou.

Jak bude tedy příprava probíhat?

V červnu jsem uvedl, že se budeme snažit připravit co nejvíce zápasů. To proto, aby zejména zranění hráči měli čas se dostatečně rozehrát. Jsem rád, že se nám to daří. Mužstvo přitom nebude až do konce přípravy rozděleno na áčko a béčko, půjde o kombinované týmy, zhruba stejně silné, ovšem personálně každý týden jiné. Proto v plánu přípravy používáme označení s římskými číslicemi. Rád bych, aby každý hráč do zahájení soutěží odehrál alespoň pět utkání. Mezi soupeři budou tabulkově nejen lepší či rovnocená mužstva, ale i teroreticky slabší týmy. Soupeře postupně doplňujeme, dnes je již jasné, že mezi nimi bude V. Lečice, St. Huť, Nová Ves B, Dobříš B, možná Mokrovraty, Čisovice, N. Knín B, Klínec atd. 

Proč odpadlo první přípravné uktání, které se mělo hrát tuto sobotu?

Důvod je jednoduchý, hřiště, zejména brankoviště, není ještě připravené. V minulých letech jsme na našem hřišti neabsolvovali přípravu jen my, ale půjčovali jsme ho i dalším okolním oddílům, tím dost trpělo. Letos jsme se rozhodli počkat co nejdéle, takže první zápas, který se na něm uskuteční, bude příští neděli s V. Lečici. Sobotní utkání ale úplně neodpadne. Zahrají si proti sobě právě dvě naše kombinovaná mužstva, ovšem na zkráceném hřišti a na menší, pětimetrové branky. Vím, že některé lidi na tréninky nedostaneme, tak jsme zvolili tuto formu. Chci ale připomenout, že díky návratu několika lidí po zranění se podstatně, jak doufám, zvýší konkurence. Tím se rovněž zvýší tlak jak na hráče áčka, tak i béčka. Od toho si slibujeme zvýšení kvality hry zejména u rezervy. Nejde to říci absolutně, že bychom se dívali jen na účast na trénicích, ale přístup k přípravě pro nás bude jedním z rozhodujících aspektů, samozřejmě spolu s výkonností, proto, koho nakonec budeme do zápasů nominovat.

Stále mluvíš v množném čísle. Je tedy už dnes jasné, kdo s tebou bude v příštím roce pracovat u áčka?

Oslovil jsem Petra Plívu, s kterým sice stále počítám, jako s hráčem, ale současně bych byl rád, aby postupně převzal některé tréninky, budu se s ním radit o nominaci a sestavě atd. On s tímto návrhem souhlasil a v přípravě si tento model odzkoušíme. Povede už například trénink ve čtvrtek 26.7. Spolu s L. Šustou povede také naše béčko. Půjde o partnerský vztah, nikoliv o vztah nadřízený - podřízený. 

A v hráčském kádru je nějaký pohyb?

Na tuto otázku je stále brzo. Je zřejmé, že s námi budou chodit trénovat i hrát někteří mladí fotbalisté, uvidíme, jak se celá věc, co se týká hostování či přestupu, vyvine. Určitě ale dotáhneme přestup P. Zamrazila, který má chuť hrát, a počítám s tím, že se do přípravy zapojí i uzdravení O. Fafejta, O. Měchura, P. Kardinál, L. Černý a R. Sojka. Horší to je s M. Stupalem, který zřejmě podstoupí operaci, informace zatím nemám o M. Robovském.   

Zpět